Pieczona łopatka z żurawiną

4.5 (154 ocen)

Dobra na niedzielny obiad. :)

Składniki:

  • - 1 kg łopatki wieprzowej bez kości
    - 18 ziół ojca Mateusza lub zioła prowansalskie
    - sól
    - pieprz
    - żurawina ze słoiczka
    - Tłuszcz do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona łopatka z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę myjemy, nacieramy ziołami, solą oraz pieprzem. Pozostawiamy na 3-4 godziny w lodówce.
  • 2. Pieczemy w temp. 180 stopni do miękkości.
  • 3. Wyciągamy, kroimy w grube plastry. Kładziemy na talerzu, polewamy żurawiną. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować