Pieczona karkówka

5 (154 ocen)

  • 2 godz.

Jadłam go jako dodatek mięsny do obiadu, a na drugi dzień kroiłam sobie na śniadanie.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki:

    750 g karkówki
    1 łyżeczka soli
    łyżeczka kolendry
    łyżeczka słodkiej papryki
    0,5 łyżeczki papryki ostrej
    szczypta pieprzu cayenne
    szczypta pieprzu czarnego
    1 łyżeczka gorczycy
    łyżeczka majeranku
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczona karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:

    Wszystkie przyprawy mieszamy z olejem i przygotowujemy marynatę, którą nacieramy umyte mięso.Mięso w przyprawach wkładamy do naczynia żaroodpornego zabezpieczamy dokładnie folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki
    Na drugi dzień mięso wyjmujemy z lodówki i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 1,5 h . Na 20 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy przykrywkę, aby karkówka się ładnie zrumieniła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować