Pieczarki marynowane

5 (170 ocen)

Już od pewnego czasu nie kupuję pieczarek, marynuję sama, są bardzo smaczne, zupełnie inaczej smakują niż te ze sklepu.

Składniki:

  • 2-2,5 kilograma pieczarek

    Zalewa:

    4 szklanki wody

    1 szklanka octu

    2 łyżki soli

    6 łyżek cukru

    1 listek laurowy

    3 ziela angielskie

    1 łyżeczka gorczycy

    Dodatkowo:

    marchewka

    cebula
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pieczarki marynowane

Pieczarki marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte pieczarki obgotowujemy w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny, odcedzamy, przelewamy zimną wodą, studzimy. Składniki zalewy zagotowujemy. Do każdego słoika dodajemy po kawałku pokrojonej marchewki i cebuli, układamy pieczarki i zalewamy zalewą. Pasteryzujemy przez 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować