Pieczarki marynowane

  • wyświetlono: 1474 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 1

Już od pewnego czasu nie kupuję pieczarek, marynuję sama, są bardzo smaczne, zupełnie inaczej smakują niż te ze sklepu.

bogusia82

Składniki

2-2,5 kilograma pieczarek

Zalewa:

4 szklanki wody

1 szklanka octu

2 łyżki soli

6 łyżek cukru

1 listek laurowy

3 ziela angielskie

1 łyżeczka gorczycy

Dodatkowo:

marchewka

cebula

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki marynowane

  • 1. Umyte pieczarki obgotowujemy w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny, odcedzamy, przelewamy zimną wodą, studzimy. Składniki zalewy zagotowujemy. Do każdego słoika dodajemy po kawałku pokrojonej marchewki i cebuli, układamy pieczarki i zalewamy zalewą. Pasteryzujemy przez 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszkola_babcimama_mnie_nauczylapieczarki marynowaneDomowe Przetworypieczarki w occie

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczarki marynowane z warzywami i cytryną

Dodane przez: JustKuchcik

Pieczarki marynowane z warzywami i cytryną

Oryginalne pikle z grzybów, warzyw...

Marynowana rzodkiewka

Dodane przez: jolantagłówka

Marynowane rzodkiewki

Mój sposób na to, by zatrzymać...

marynowana papryka

Dodane przez: duszek

PAPRYKA MARYNOWANA W SŁOIKACH

Miło jest wyjąć do obiadu, słoiczek...

Papryka marynowana

Dodane przez: bogusia82

Papryka marynowana

Każdego roku marynuję paprykę,...

Opieńki marynowane

Dodane przez: bogusia82

Opieńki marynowane

W tym roku opieńki pojawiły się...

Pomidorki marynowane

Dodane przez: Goszka

Pomidorki marynowane

Większość warzyw nadaje się do...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE