REKLAMA
Polecam przepis na pyszne domowym sposobem na wykonanie domowych pieczarek marynowanych, takie pieczarki smakują jak ze sklepu a ich wykonanie to tylko kilka chwil. Takie pieczarki będą świetnym dodatkiem do dań mięsnych, kanapek czy sałatek. Ja używam ich najbardziej do sosu tatarskiego.
(średnia 0 z 0 głosów)
Porady
Takie pieczarki będą świetnym dodatkiem do mięs, ryb, sałatek, kanapek oraz sosu tatarskiego.
Pieczarki w delikatnej zalewie octowej, lepsze niż ze sklepu.
W ubiegłym roku dałam 5 szklanek wody, pieczarki były smaczne, ale my wolimy ostrzejszą zalewę, dlatego w tym roku dodałam 4 szklanki wody. Można regulować ilość wody wg własnych upodobań. Podobnie, jak przy grzybach leśnych, ja dodaję 3 szklanki wody ale można zmieniać, jak kto lubi.
Jasnokremowe, małe i jędrne pieczarki, zanurzone w delikatnej, octowej marynacie ze świeżymi warzywami i mieszanką aromatycznych przypraw - jesteście chętni? Tak, ja wiem, że słoik gotowych pieczarek można kupić w każdym sklepie, ale co domowe to domowe! Zawsze, kiedy trafię na małe, młodziutkie pieczarki, kupuję kilka kilogramów i zamykam w słoiki. Marynowane pieczarki są wyśmienitą przekąską i składnikiem wielu, kolorowych sałatek. Ich charakterystyczny, słodko - kwaśny akcent wzbogaca także smak wielu dań. Niewątpliwą zaletą jest fakt, że marynować można je o każdej porze roku, gdyż dostępne są cały rok. To jak chętni na słoiczek?
Moja propozycja na marynowane grzybki- prosta i smaczna, sprawdzona receptura.
Już od pewnego czasu nie kupuję pieczarek, marynuję sama, są bardzo smaczne, zupełnie inaczej smakują niż te ze sklepu.
Pieczarki pod taką postacią jeszcze nigdzie poza domem rodzinnym nie jadłam. Pamiętam jak mama robiła je, gdy byłam dzieckiem, teraz robię je ja.
Komentarze