Pieczarki faszerowane serkiem

4.48 (166 ocen)

Smaczna i niecodzienna przystawka bardzo zasmakowała moim domownikom.

Składniki:

  • 1/2 kg dużych pieczarek,
    2 łyżki masła,
    duża cebula,
    150 g serka topionego o ulubionym smaku,
    po szczypcie majeranku, bazylii i oregano,
    sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki faszerowane serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, oczyścić, wyciąć nóżki.
  • 2. Odkrojone nóżki drobno posiekać, cebluę również drobniutko pokroić, podsmażyć na maśle. Serek rozgnieść widelcem, połączyć z masą. Wymieszać z ziołami, doprawić do smaku.
  • 3. Kapelusze ułożyć na blasze, nakładać farsz. Zapiekać ok. 25 min w temp. 160st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować