Pieczarki faszerowane

  • wyświetlono: 2054 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Smaczna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno.

DSC_1166
  • 45min

Składniki


15 dużych pieczarek
sól
4 łyżki startego parmezanu
2 ząbki czosnku
papryczka ostra
100 g prosciutto
mozzarella
2 łyżki czarnych oliwek
kilka suszonych pomidorów z oliwy
po łyżce świeżych ziół (oregano ,bazylia ,natka)
łyżka gęstej śmietany

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki faszerowane

  • 1. Pieczarki po opłukaniu osuszyłem , wyciąłem korzonki , posoliłem od środka i z zewnątrz.
    Farsz : starty parmezan , drobno posiekany czosnek , posiekaną papryczkę , pokrojoną na drobno szynkę prosciutto , rozdrobniona na drobno mozarellę , posiekane oliwki i suszone pomidory wraz z posiekanymi ziołami wymieszałem w misce. . Dodałem śmietanę i ponownie delikatnie wymieszałem.
    Tak przygotowany farsz odstawiłem na krótko do lodówki. Następnie nałożyłem farsz do pieczarek , tak aby powstał „ kopczyk” . Pieczarki wyłożyłem na blachę z papierem do wypiekania. Rozgrzałem piekarnik do temp. 180 stopni . Zapiekałem ok. 25 minut.
    Podałem na gorąco.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urody

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczarki faszerowane

Dodane przez: Klaudia0318

Pieczarki faszerowane

Pyszna przekąska :)

Pieczarki z serkiem topionym

Dodane przez: Titka1987

Pieczarki faszerowane serkiem topionym

Ciekawy smak pieczarek połączonych...

Pieczarki faszerowane

Dodane przez: Gosi@

Pieczarki faszerowane

Faszerowane pieczarki z dodatkiem...

PIECZARKI FASZEROWANE

Dodane przez: majka190382

PIECZARKI FASZEROWANE

sUPER PRZEKĄSKA ZACHWYCI TWOICH...

pieczarki z mięsem

Dodane przez: beatkaa153

Pieczarki faszerowane mięsem

Smażone pieczarki z mięsem.

pieczarki z farszem serowym

Dodane przez: Martyna1991

Pieczarki faszerowane camembertem

Pieczarki na ciepło z wnętrzem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE