Ciasto pianka z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt:
ubić białka na sztywno, następnie utrwalić je cukrem a potem dodawać ja 1 żółtku. na sam koniec dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. rozgrzać piekarnik do 170-180 stopni i piec 30 min.
wystudzony biszkopt nasączyć zimną kawą capucino.
pianka:
śmietanę ubić na sztywno. cukier dobrze rozprowadzić w maślance a następnie ciągle ubijając dodawać po troszeczku zimną żelatynę. jak już dodamy żelatynę połączyć jogurt ze śmietaną mieszając łyżką drewnianą do połączenia składników. na koniec dodać pokrojone brzoskwinie i całą piankę wylać na nasączony biszkopt.
na jeszcze nie stężałą piankę układamy maliny i odstawiamy do lodówki do stężenia.
galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu i gdy zaczyna tężeć wylewamy na maliny.
odstawiamy aż dobrze stężeje. gotowe.
Komentarze