Pianka malinowa

4.5 (161 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Śmietankowo-malinowa pianka z malinami na biszkoptach.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op. biszkoptów (150g)
    3/4 szklanki naparu z kawy
    mały kieliszek likieru amaretto
    1 łyżeczka cukru
    1/2 l śmietanki 30%
    1 cukier wanilinowy
    1 galaretka malinowa
    1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Pianka Ciasto

Pianka malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę o rozmiarze 24x24 wyłożyć pergaminem lub folią.
    Napar z kawy wymieszać z cukrem i likierem.
    Biszkopty maczać w naparze i ułożyć w formie.
  • 2. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i ostudzić. Śmietankę ubić z cukrem wanilinowym, połączyć z tężejącą galaretką i malinami. Masę wyłożyć na biszkopty. Na wierzch ciasta zetrzeć czekoladę i całość schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Czekolada Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować