Pianka jogurtowa z marakują

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dzisiaj zapraszam Was na lekki deser, który jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Delikatna i puszysta pianka jogurtowa z pulpą z marakui będzie idealną fit przekąską, która rozpieści nasze kubki smakowe. Piankę możemy łączyć także z innymi owocami. Świetnie sprawdzi się mus z mango lub świeże truskawki, borówki i maliny. Gorąco polecam! :)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 500 g jogurtu naturalnego lub greckiego
    - 1 opakowanie galaretki wiśniowej
    - 1 łyżka syropu klonowego
    - 1 szklanka gorącej wody
    - pulpa z marakui
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pianka Przekąski

Pianka jogurtowa z marakują - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia. Jogurt przekładamy do większego naczynia i miksujemy go przez chwilę mikserem, aby delikatnie go napowietrzyć. Do jogurtu dolewamy tężejącą galaretkę oraz syrop klonowy i miksujemy chwilę na niskich obrotach dla dobrego połączenia składników. Powstałą masę przelewamy do szklanek lub pucharków, a następnie wstawiamy do lodówki do momentu odpowiedniego stężenia. Po tym czasie na wierzch układamy pulpę z marakui i gotowe! Życzę smacznego! :)

Porady

* Jeśli lubimy słodsze desery, dodajmy do jogurtu więcej syropu klonowego lub innego słodziła. * Do przygotowania deseru możemy wybrać inny, ulubiony smak galaretki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować