Pianka

4.5 (173 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Delikatny deser

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 3 galaretki czerwone
    3 galaretki zielone
    3 galaretki niebieskie
    pół kg truskawek
    2 śnieżki
    2 niecałe szkl. mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pianka 1. Rozpuścić galaretki po dwie czerwone i zielone, jedną czerwoną i jedną zieloną rozpuścić w połowie szklanki, trzy niebieskie rozpuścić razem. Śnieżkę zmiksować z niepełną szklanką mleka, połączyć z tężejącą galaretką zieloną (rozpuszczoną w pół szkl. wody), wylać piankę na blaszkę, schłodzić, na to zielona galaretka, schłodzić. Tak samo postąpić z czerwoną galaretką, wylać różową piankę, na to czerwoną galaretkę, wyłożyć truskawki i zalać niebieską galaretką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować