Peynirli Sigara boregi - cygara tureckie

4.49 (195 ocen)

Druga propozycja arabskiego ciasta, którego większość Arabów nie robi sama, tylko kupuje gotowe to yufka.Wachlarz wykorzystania yufki jest szeroki .Są dwa rodzaje tego ciasta ,grubsze i cieniutkie. Grubsze stosuje się do potraw wytrawnych, a cieńsze do wytrawnych i deserów.

Składniki:

  • Składniki.
    4 trójkąty ciasta yufka
    100g sera białego słonego
    2 łyżki natki pietruszki
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Peynirli sigara boregi - cygara tureckie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser wymieszać z posiekaną pietruszką.
    Na każdy trójkąt ciasta ,równolegle do górnego boku.ułożyć wałeczek nadzienia grubości palca.Ciasto zwinąć w cygaro zaczynając od góry. Końcówki ciasta zwilżyć wodą, aby się nie rozwijały.
    Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.
    Te serowe rurki są pysznie chrupiące .Są smaczną przekąską .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować