Paszteciki z mięsem i słodką kapustą

4.5 (165 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszne paszteciki w ciescie francuskim.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Mieso ugotowane najlepiej z rosolu ja mialam wolowine i drob ok
    25 dag,0,5 glowki malej bialej kapusty,1 wieksza cebula,opakowanie ciasta francuskiego,sol,pieprz,magi,troche oleju,1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Paszteciki Pasztet

Paszteciki z mięsem i słodką kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso oddzielamy od kosci,kapuste w calosci gotujemy chwile az zmieknnie ,po wystygnieciu mielimy ja razem z miesem. Drobno pokrojona cebule smazymy na zloto ,dodajemy mieso i kapuste i tak razem przesmazsmy az odparuje woda,doprawiamy sola magii i pieprzem. Ciasto rozwijamy i przecinamy na dwie polowki,na kazda nakladamy farsz i zamykamy od gory,nie mozna napychac za bardzo bo nam sie nie skleja.Zawiniete paszteciki smarujemy rozbeltanym jajkiem i kroimy na mniejsze kawalki ywazajac zeby nam sie nie rozlecialy :). Pieczemy ok 20,30 min az ciasto sie zarumieni. Podajemy z barszczykie..Smaczego :)

Porady

Mieso nie musi byc z rosolu mozna je ugotowac w bulionie,mi osobiscie najlepiej smakuja pomieszane miesa nie jeden rodzaj :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować