W tym tygodniu też tak macie? No jakaś tragedia ze wstawaniem i wyrobieniem się do pracy na 14tą! No i co? Pierogi miały być, wyszły paszteciki ;)
2 godz.
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
500 g żołądków drobiowych
500 g batatów
1 duża marchew
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
andruty
estragon
sól, pieprz
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
Paszteciki drobiowe na andrucie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żołądki drobiowe oczyszczamy, kroimy w kostkę i gotujemy z osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Tak gotujemy przez 30 min, następnie dodajemy pokrojone w kostkę bataty, marchew. Gotujemy do miękkości warzyw, płyn redukujemy.
Całość przepuszczamy przez maszynkę o najmniejszych oczkach. Do smaku doprawiamy estragonem, solą oraz pieprzem.
Andruty lekko zwilżamy zimną wodą, nakładamy farsz pozostawiając 2 cm bez od jednego boku (dłuższego). Następnie zwijamy w roladki, obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Komentarze