Pasta z wędzonej makreli z kaparami i kiełkami groszku

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Smaczna i prosta w przygotowaniu pasta rybna z dodatkiem jajek, kaparów i kiełków groszku.

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    50 gram kiełków groszku
    2 jajka
    1 czubata łyżka kaparów
    1-2 łyżki majonezu
    1/2 łyżeczki chrzanu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pasta z makreli

Pasta z wędzonej makreli z kaparami i kiełkami groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy, obieramy i wrzucamy do rozdrabniacza.
    Makrelę obieramy dokładnie z ości i dodajemy do jajek. Dodajemy również kiełki i blendujemy na jednolitą pastę. Przekładamy do miski.
    Dodajemy posiekane kapary, majonez i chrzan. Dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela wędzona Kiełki Jajka kurze Kapary

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować