Pasta z wędzonego łososia, jajek i rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Prosta i bardzo smaczna pasta na bazie wędzonego łososia, z dodatkiem jajek i z chrupiącymi kawałkami rzodkiewki. Świetnie smakuje z pieczywem, ale można ją też zaserwować na przykład na krakersach, jako przystawkę.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 gram łososia wędzonego na zimno
    4 jajka
    1 pęczek rzodkiewki
    1,5 łyżki majonezu
    do smaku ostra papryka, pieprz i sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta z wędzonego łososia, jajek i rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.

    Rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę.

    Łososia wrzucamy do rozdrabniacza razem z ugotowanymi jajkami i rozdrabniamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.

    Dodajemy rzodkiewki oraz majonez. Przyprawiamy pastę do smaku papryką ostrą, szczyptą soli i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować