Pasta z wędzoną makrelą

4.5 (164 ocen)

  • 20 min

Była już pasta z tuńczykiem, była z łososiem, dziś wersja z wędzoną makrelą. Pasta świetnie smakuje na razowej grzance.

  • 20 min

Składniki:

  • - wędzona makrela - 1 szt
    - ser biały chudy lub półtłusty - 1 kostka
    - jogurt naturalny - 2 łyżki
    - ogórek konserwowy - 2 szt
    - sól
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z wędzoną makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • --- 1. Makrelę dokładnie oczyszczamy z ości (ja dodatkowo ją jeszcze drobno kroję). Ogórka konserwowego drobno kroimy w kostkę. Do makreli dodajemy ogórek, ser biały i jogurt naturalny. Wszystko razem mieszamy i przyprawiamy solą według gustu. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować