PASTA Z WĄTRÓBKĄ DO KANAPEK

4.5 (191 ocen)

  • 20 min

Domowa, pyszna pasta o smaku pasztetowej.

  • 20 min

Składniki:

  • - 20 dkg wątróbki drobiowej
    - 2 średnie cebule
    - 3 jajka
    - łyżka masła + 1 łyżeczka oleju
    - 1 ząbek czosnku
    - 1/2 małego jabłka
    - przyprawa uniwersalna, pieprz, sól, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z wątróbką do kanapek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę opłukać, pokroić drobno.
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
    Czosnek przecisnąć przez praskę.
    Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i drobno pokroić.
  • 2. Cebulę zeszklić na maśle z olejem. Dodać czosnek, wątróbkę, jabłko i dusić do miękkości. Przyprawić przyprawa uniwersalna, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wbić jajka. Mieszając smażyć jeszcze chwilę, aż jajka się zetną.
  • Pasta z wątróbką do kanapek 3. Masę przełożyć do wysokiego naczynia i blenderem zmiksować na gładką pastę. Ostudzić.
  • Pasta z wątrubką do kanapek 4. Pastę smarujemy na kromki pieczywa. Jako dodatek do kanapek dajemy pokrojonego w plasterki domowego ogórka kiszonego.

Porady

Pastę można zastosować jako farsz do krokietów, pasztecików, uszek, pierożków, kulebiaków, do pizzy i tarty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować