Pasta z soczewicy czerwonej z mięsem drobiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroimy w kostkę dodajemy pokrojony ząbek czosnku podsmażamy krótko
2.Soczewicę gotujemy odsączamy.
3.Do podsmażonej cebuli dodajemy startą marchewkę ,seler i pokrojony por .
4.Warzywa podsmażamy chwilę aby się nie przypaliły można wlać trochę wody.
5.Do miski blendera dajemy ugotowane mięso z kurczaka które zostało mi z gotowania rosołu dodajemy musztardę miksujemy .
6.Do mięsa dodajemy soczewicę miksujemy.
7.Warzywa miksujemy krotko nie całkiem na papkę.
Mieszamy mięso , soczewicą i warzywa doprawiamy dokładnie mieszamy ,jeżeli pasta wyjdzie za twarda czyli trochę sucha można dolać trochę oliwy z suszonych pomidorów.
Komentarze