Pasta z soczewicy czerwonej z mięsem drobiowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubimy takie domowe pasty na chlebek .Taką zrobiłam aby wykorzystać mięso drobiowe z rosołu.

  • 30 min

Składniki:

  • soczewica czerwona 1/2 szklanki
    mięso mielone drobiowe 20 dkg
    marchewka 1 szt
    cebula biała 1 szt
    seler korzeniowy 1 kawałek
    por 1 kawałek
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    papryka słodka mielona 1 łyżeczka
    musztarda 1 łyżeczka
    czubrica zielona do smaku
    masło klarowane 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z soczewicy czerwonej z mięsem drobiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę dodajemy pokrojony ząbek czosnku podsmażamy krótko
  • 2. Soczewicę gotujemy odsączamy.
  • 3. Do podsmażonej cebuli dodajemy startą marchewkę ,seler i pokrojony por .
  • 4. Warzywa podsmażamy chwilę aby się nie przypaliły można wlać trochę wody.
  • 5. Do miski blendera dajemy ugotowane mięso z kurczaka które zostało mi z gotowania rosołu dodajemy musztardę miksujemy .
  • 6. Do mięsa dodajemy soczewicę miksujemy.
  • 7. Warzywa miksujemy krotko nie całkiem na papkę.
    Mieszamy mięso , soczewicą i warzywa doprawiamy dokładnie mieszamy ,jeżeli pasta wyjdzie za twarda czyli trochę sucha można dolać trochę oliwy z suszonych pomidorów.
  • 8. Pyszna pasta do chleba .

    POLECAM!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować