Pasta z gotowanych warzyw

5 (189 ocen)

Prosta pasta z gotowanych warzyw, uwielbiam ją ze świeżym pieczywem. Jest bardzo smaczna i sycąca, polecam na śniadanie lub kolację. Często do pasty wykorzystuję warzywa z rosołu.

Składniki:

  • 2 ugotowane marchewki
    1 ugotowana pietruszka
    Kawałek ugotowanego selera
    Kawałek pora
    1 łyżka majonezu
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery Kanapki Pasty Pasta warzywna

Pasta z gotowanych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte marchewki, pietruszkę i selera przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy w pół plastry, wszystkie składniki przekładamy do miski. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Pastę podajemy lekko schłodzoną z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować