Pasta z ciecierzycy z rukolą i tymiankiem

4.5 (145 ocen)

  • 10 min

Pyszna pasta z ciecierzycy idealnie sprawdzi się na zdrowe, letnie śniadanie.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 puszka (400 g) ciecierzycy
    1 ząbek czosnku
    10 listków rukoli
    1/4 łyżeczki świeżo startych płatków chili
    2 łyżeczki posiekanego tymianku
    2 łyżki oleju
    sól (do smaku)

Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty Pasty do chleba

Pasta z ciecierzycy z rukolą i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę odsączyć z zalewy. Dodać czosnek, tymianek, sól, chili, rukolę i olej. Składniki zmiksować na pastę. Podawać na świeżo upieczonym chlebie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Czosnek Rukola Tymianek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować