Pasta z brokuła i jajka

  • wyświetlono: 1253 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pasta pasująca zarówno na co dzień jak i na święta. Idealna do kanapek, czy do faszerowania jajek. Minimum składników, maksimum smaku

IMG_20170501_121848
  • 5 porcje
  • 15min

Składniki

-1 brokuł
-2 jajka na twardo
-sól, pieprz
-2 łyżki słonecznika łuskanego
-jogurt

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z brokuła i jajka

  • 1. Z brokuła oddzielamy różyczki i gotujemy je w lekko osolonej wodzie do miękkości.
    2. Jajka kroimy w kostkę, ostudzonego brokuła również możecie na połówki pokroić.
    3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, przyprawiamy, dodajemy jogurt wedle uznania (w zależności, czy chcemy uzyskać pastę do faszerowania, czy gęstszą do kanapek. Ja dałam 2 łyżki na kanapkową). Za pomocą blendera/miksera łączymy składniki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

brokułyJajkapastasmarowidłozdrowonakapanki

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z jajek i awokado

Dodane przez: Magiel Kuchenny

Pasta z jajek i awokado

Jest to kolejna pasta, która za...

pasta ze szprotek

Dodane przez: CattiBrie

Pasta do chleba ze szprotek i jajka

Ostatnio Córka ciągle ma ochotę...

Pasta z makreli

Dodane przez: Marcelina

Pasta z makreli, jajek, ogórków i cebuli

Pasta może być podana z pieczywem...

Pasta z ciecierzycy i awokado

Dodane przez: dorota w

Pasta z ciecierzycy i awokado

Pyszna i zdrowa pasta z ciecierzycy...

Pasta z makreli i jajek

Dodane przez: laNika

Pasta z makreli i jajek

Kilka prostych składników i już...

Pasta z makreli i jajek

Dodane przez: Futka

Pasta z makreli i jajek

Propozycja na smaczną i bardzo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE