Pasta z brokuła i jajka

4.5 (167 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 5 osób

Pasta pasująca zarówno na co dzień jak i na święta. Idealna do kanapek, czy do faszerowania jajek.
Minimum składników, maksimum smaku

  • 15 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • -1 brokuł
    -2 jajka na twardo
    -sól, pieprz
    -2 łyżki słonecznika łuskanego
    -jogurt
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta z brokuła i jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z brokuła oddzielamy różyczki i gotujemy je w lekko osolonej wodzie do miękkości.
    2. Jajka kroimy w kostkę, ostudzonego brokuła również możecie na połówki pokroić.
    3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, przyprawiamy, dodajemy jogurt wedle uznania (w zależności, czy chcemy uzyskać pastę do faszerowania, czy gęstszą do kanapek. Ja dałam 2 łyżki na kanapkową). Za pomocą blendera/miksera łączymy składniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.48 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jajka w sosie buraczkowym z kiełkami brokułu

To może cię zainteresować