Pasta z awokado, twarogiem i jajkiem

3.43 (7 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekko pikantna, pyszna pasta kanapkowa.
Najlepiej smakuje w towarzystwie chrupkich grzanek.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado,
    2 jajka,
    ok 50 g sera twarogowego wędzonego,
    2 - 3 łyżki posiekanego szczypiorku,
    szczypta soli,
    ognista mieszanka przypraw (pieprz czarny, kolendra, chili, czosnek, gorczyca)
Wystaw ocenę:

3.43 (7 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta jajeczna

Pasta z awokado, twarogiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
    Obieramy ze skorupek, kroimy na mniejsze kawałki.
    Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, wydążamy miąższ, kroimy w kostkę.
    Dodajemy twaróg, szczyptę soli i mieszankę przypraw.
    Wszystko razem mieszamy za pomocą widelca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować