Pasta z awokado i jajkiem

4.5 (186 ocen)

  • 10 min

Powiem tylko samo zdrowie i smak.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado,
    2 jajka,
    łyżka jogurtu naturalnego, majonezu lub serka wiejskiego,
    szczypiorek,
    sól,
    pieprz,
    ewentualnie szczypta czosnku granulowanego.
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z awokado i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, hartujemy i obieramy. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy. Jajka i awokado rozgniatamy widelcem. Dodajemy majonez (ew. serek etc), doprawiamy do smaku. Smarujemy na pieczywie, krakersach itp, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować