Pasta z awokado, jajkiem i rzodkiewką

4.5 (187 ocen)

  • 15 min

Awokado, że smaczne i zdrowe, to wiem od dawna. A że lubię eksperymentować, to powstał nowy, niesamowity (dla mnie) przepis, łączący samo zdrowie i smak :-)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    3 jajka ugotowane na twardo
    6 średnich rzodkiewek
    garść pokrojonego drobno szczypiorku
    sól morska i pieprz do smaku
    kilka kropel cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Pasty

Pasta z awokado, jajkiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrać awokado, wyjąć pestkę. Rozdrobnić widelcem na miazgę, skropić lekko cytryną i razem wymieszać. Wstawić jajka do gotowania.
  • 2. Rzodkiewkę umyć i pokroić w małą kosteczkę. Szczypiorek pokroić w drobne paseczki.
  • 3. Ugotowane jajka pokroić w drobną kostkę.
  • 4. Wymieszać wszystkie składniki, posypać do smaku solą i pieprzem.
  • 5. PS. Wystarczy na 20-25 kromek :-)

Porady

Cytrynę używam, żeby zapobiec czernieniu awokado. Wymieszać z miazgą owocu. Tak jak na moim zdjęciu - awokado nadal zielone, a od przygotowania pasty to wykonania tego zdjęcia minęły 3 dni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować