Łatwa i szybka w przygotowaniu pasta do chleba. Kilka składników i mamy pyszną pastę na śniadanie lub kolację. Polecam.
30 min
Dla 3 osób
Składniki:
2 jajka ugotowane na twardo
1/2 małej czerwonej cebuli
2 łyżki pokrojonego szczypiorku
1 łyżka majonezu
1 puszka śledzi w pomidorach ( 170 gram)
sól do smaku
pieprz do smaku
Pasta śledziowa do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę, przekładamy do miski. Rybę wraz z sosem przekładamy z puszki do miski z pokrojonymi jajkami. Czerwoną cebulę obieramy z łusek i kroimy w drobną kosteczkę, dokładamy do miski. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno, wkładamy do miski, dodajemy majonez, sól i pieprz, mieszamy.
Komentarze