REKLAMA

Pasta serowo-pomidorowa

wyświetlono: 1161 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Smaczna i sycąca pasta do pieczywa na śniadanie lub kolację, pastę również możemy zabrać do pracy na drugie śniadanie.

opublikowany: 20.07.2016
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 250 gram sera białego
    3 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 duży pomidor
    Pęczek szczypioru
    Sól, pieprz
Ocena:

(średnia 4.5 z 200 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy ser biały, dodajemy śmietanę, majonez, koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy na gładką masę. Jajka kroimy w drobna kostkę, pomidora sparzamy gorącą wodą, zdejmujemy skórę, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek myjemy, drobno siekamy, wszystko dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pastę podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: a_sad07 IMG_20190610_172103

Pasta twarogowo-pomidorowa

Smarowidło idealne do chrupkiego, dietetycznego pieczywa

kategoria: dip Pasty opublikowany: 02.07.2018 | wyświetlono: 311 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: mysza75 mysza75

Pomidorowa pasta z makreli

Pastę zrobiłam i długo nie poleżała. Najlepiej smakuje prosto z miseczki. Na chleb idealna do smarowania

kategoria: ryba Pasty opublikowany: 20.08.2014 | wyświetlono: 3800 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 3
Dodane przez: karolinajedynak24 karolinajedynak24

PASTA SEROWO-POROWA

Pasta fantastycznie pasuje na śniadanie bądź kolacje ulubiony ser z nutka pikantności pory

kategoria: Pasty Ser opublikowany: 25.11.2016 | wyświetlono: 620 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE