Pasta serowo-pomidorowa

4.49 (203 ocen)

Smaczna i sycąca pasta do pieczywa na śniadanie lub kolację, pastę również możemy zabrać do pracy na drugie śniadanie.

Składniki:

  • 250 gram sera białego
    3 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 duży pomidor
    Pęczek szczypioru
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (203 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta serowo-pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy ser biały, dodajemy śmietanę, majonez, koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy na gładką masę. Jajka kroimy w drobna kostkę, pomidora sparzamy gorącą wodą, zdejmujemy skórę, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek myjemy, drobno siekamy, wszystko dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pastę podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pomidor Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować