Pasta jajeczna z ketchupem

5 (148 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Przedstawiam ekspresową wersję pasty, która idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem, czy nawet plackami naleśnikowymi. Doskonale sprawdzi się również jako pyszny dodatek do krakersów lub chipsów.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 3 jajka
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki ketchupu pikantnego
    1 łyżeczka musztardy
    1/2 łyżeczki suszonego koperku
    1/4 łyżeczki słodkiej papryki
    1/4 łyżeczki curry
    sól, pieprz
    Dodatkowo:
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z ketchupem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, a następnie obrać i zblendować z majonezem, ketchupem oraz musztardą.
    Całość wymieszać z przyprawami, a następnie schłodzić w lodówce.
    Pastę podawać z posiekanym szczypiorkiem - można go wmieszać lub posypać po jej wierzchu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować