Pasta jajeczna z cebulą

4.45 (167 ocen)

W moim domu przygotowuje się ją zwykle w czwartek i podaje w piątek na śniadanie i kolację. Bardzo smaczna, idealna do kanapek i bułeczek. Doskonała również do zabrania na drugie śniadanie do pracy :)

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    100g masła
    1 cebula
    1 czubata łyżeczka przecieru pomidorowego
    2 czubate łyżki musztardy
    2 czubate łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.45 (167 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka i cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Miękkie masło ucieramy do białości, dodajemy posiekane jajka i cebulę, przecier, musztardę, majonez i przyprawy i przez chwilę miksujemy całość do połączenia. Pastę można podawać posypaną szczypiorkiem.

Porady

Można użyć trochę więcej majonezu, jeśli chcemy uzyskać rzadszą konsystencję pasty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakował Wam ten przepis, zobaczcie też inne przepisy na dania z jajek. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować