Parówki z serem otulone szynką

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Parówki są bardzo smaczne kuszą smakiem, rodzinka je uwielbia, a w szczególności wnuki. Robi się je bardzo szybko i prosto.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • parówki 5 szt
    ser żółty 100 g
    szynka 5 plastrów (szwarcwaldzka )
    zioła prowansalskie
    jarmuż 1/3 paczki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Nachosy

Parówki z serem otulone szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki obieramy z osłonki , następnie nacinamy w wzdłuż ostrym nożem, ser pokroić na plastry, a następnie paski które wkładamy w nacięte parówki. Posypać przyprawami lub ziołami.
    Parówki owinąć plasterkami szynki lub boczku wędzonego.
    Tak przygotowane parówki ułożyć w patelni natłuszczonej olejem.
    Smażyć, aż ser się rozpuści, a szynka się zrumieni.
    Gotowe ułożyć na jarmużu i zajadać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować