Parówki w cieście francuskim

3 (1 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Tylko kilka prostych składników i przekąska gotowa!
Parówki owinięte serem i ciastem francusmim z dodatkiem keczupu i sezamu smakują zdecydowanie inaczej niż tradycyjne - są wyjątkowe!

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    6 parówek
    6 plastrów sera żółtego
    3 łyżki keczupu

    PONADTO:

    1 roztrzepane jajko
    2 łyżki sezamu
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Hot dog francuski

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na 6 równych części.
    Każdą część ciasta posmarować keczupem.
    Ułożyć po plastrze sera żółtego i po jednej parówce.
    Zrolować.
    Każdy rulonik posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem.
    Piec do zezłocenia w 190 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować