Paprykowe tuszki kurczaka

4.5 (189 ocen)

  • 10 min

Szybkie smaczne danie obiadowe .

  • 10 min

Składniki:

  • 5 szt tuszki z kurczaka,
    2 łyżki oleju
    1 łyżka papryka słodka mielona
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
    1/2 łyzeczki Przyprawy do kurczaka,
    1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paprykowe tuszki kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kurczaka myjemy osuszamy .Robimy marynatę do mięsa. Do miseczki wlewamy olej dodajemy wyciśnięty czosnek ,przyprawę do kurczaka ,paprykę słodka i ostra -mieszamy. Za pomocą pędzla malujemy mięso kurczak i odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę.
  • 2. Następnie obsmażamy kurczaczka na patelni teflonowej zaczynając od strony z skórką . Gdy mięso jest zarumienione wkładamy je do piekarnika. Pieczemy ok 35 minut z termoobiegiem w 190 stopniach .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować