Tuszki flądry z patelni

4.5 (195 ocen)

  • 30 min

Kto ma dostęp do ryb prosto z kutra ten naprawdę jest szczęściarzem :). Ja do nich należę. Droga do Kołobrzegu zajmuje mi niecałą godzinę, więc po takie świeże pyszności często się wybieram. Smak świeżej ryby a tej z marketu, cóż "niebo a ziemia"

  • 30 min

Składniki:

  • 5 -6 niedużych tuszek flądry,
    przyprawa do ryb,
    skórka otarta z 1 cytryny,
    sól,
    mąką do obtoczenia,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Tuszki flądry z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-02nw1th 1. Opłukane i osuszone tuszki natrzeć na zewnątrz i wewnątrz przyprawą do ryb, solą i skórką z cytryny.
  • image-0lftnv4 2. Każdą tuszkę obtoczyć z obu stron w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano (z każdej strony po około 5 minut).

Porady

Zawsze wybieram takie "patelniaki". Z większych sztuk należy zdjąć skórę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Flądra Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować