Paprykarz z tuńczyka bez ryżu w 20 minut

4.5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

O niebo lepszy w smaku i zdrowszy niż sklepowe wersje.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Składniki:
    -1 puszka tuńczyka
    -1 marchew
    -mała papryka
    -mała cebula
    -ząbek czosnku
    -2 łyżeczki oleju
    -5 łyżek koncentratu+2 łyżki wody
    -pieprz, słodka papryka, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pasty Paprykarz

Paprykarz z tuńczyka bez ryżu w 20 minut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy się zeszkli dodajemy paprykę i startą w wiórki marchew. Podlewamy wodą i dusimy ok 10 min.
    2. Koncentrat łączymy z przyprawami i dolewamy wody, mieszamy do połączenia składników.
    3. Dodajemy tuńczyka do podduszonych warzyw i koncentrat z przyprawami. Zostawiamy pod przykryciem na 10 min co jakiś czas mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować