Papryka z ketchupem

4.5 (168 ocen)

  • 60 min

dla smakoszy papryki i nie tylko

  • 60 min

Składniki:

  • 4 kg papryki
    8 cebul
    1 główka czosnku
    2 ketchupy pikantne
    1 ketchup łagodny
    1 szkl octu
    1 szkl oleju
    1 szkl wody
    2 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka z ketchupem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych pokroić w kostkę, cebulę i czosnek posiekać w paski. Pozostałe składniki zagotować dodać paprykę, cebulę i czosne, gotować do miękkości. Nakładać do słoików i pasteryzować ok 10 min.

Porady

Pod koniec gotowania można dodać dużą garść pietruszki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować