Papryka nadziewana filetem z indyka to lekkie danie obiadowe dla całej rodziny.
45 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
4 sztuki papryki czerwonej,
40 dag fileta z indyka,
1 duża cebula,
oliwa z oliwek do smażenia,
20 dag pieczarek,
1 jogurt naturalny,
sól,
pieprz ,
przyprawa do indyka,
20 dag sera mozzarella
Papryka nadziewana filetem z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę czerwona umyć, pokroić w poprzek, wyjąć gniazda nasienne i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odłożyć na bok. Na patelnie wlewamy oliwę z oliwek i podgrzewamy. Dajemy cebule pokrojona w kostkę i smażymy na zloty kolor następnie wsypujemy pieczarki umyte i pokrojone w plasterki .Dodajemy umyty i pokrojony w 1 cm kostkę filet z indyka i smażymy.
2.Pod koniec smażenia dodajemy sól ,pieprz i przyprawę do indyka do smaku. Dodajemy jogurt naturalny i mieszamy wszystko na patelni. Przygotowanym farszem z patelni nadziewamy papryki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 15 minut i pieczemy. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubych oczkach .Potem posypujemy paprykę serem mozzarella i i zapiekamy w piekarniku 10 minut. Danie jest gotowe do spożycia.
Komentarze