Papryka nadziewana filetem z indyka

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Papryka nadziewana filetem z indyka to lekkie danie obiadowe dla całej rodziny.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 sztuki papryki czerwonej,
    40 dag fileta z indyka,
    1 duża cebula,
    oliwa z oliwek do smażenia,
    20 dag pieczarek,
    1 jogurt naturalny,
    sól,
    pieprz ,
    przyprawa do indyka,
    20 dag sera mozzarella
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka nadziewana filetem z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę czerwona umyć, pokroić w poprzek, wyjąć gniazda nasienne i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odłożyć na bok. Na patelnie wlewamy oliwę z oliwek i podgrzewamy. Dajemy cebule pokrojona w kostkę i smażymy na zloty kolor następnie wsypujemy pieczarki umyte i pokrojone w plasterki .Dodajemy umyty i pokrojony w 1 cm kostkę filet z indyka i smażymy.
  • 2. Pod koniec smażenia dodajemy sól ,pieprz i przyprawę do indyka do smaku. Dodajemy jogurt naturalny i mieszamy wszystko na patelni. Przygotowanym farszem z patelni nadziewamy papryki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 15 minut i pieczemy. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubych oczkach .Potem posypujemy paprykę serem mozzarella i i zapiekamy w piekarniku 10 minut. Danie jest gotowe do spożycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować