Papryka faszerowana zapiekana z serem mozzarella

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolorowa papryka faszerowana głównie warzywami i niewielkim dodatkiem mięsa, zapiekana pod serem mozzarella

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 papryki - po dwie czerwone i dwie zielone,

    200 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego,

    8 pieczarek,

    mała cebula,

    mała cukinia,

    średniej wielkości pietruszka,

    2 jajka,

    sól, pieprz,

    łyżka oleju,

    kulka sera mozzarella
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Papryka faszerowana zapiekana z serem mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy pestki.

    Pieczarki, cebulę kroimy w kostkę, pietruszkę oraz cukinię ścieramy na grubych oczkach.

    Warzywa podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, doprawiamy solą oraz pieprzem. Odsączamy z nadmiaru wody.

    Podsmażamy mięso przez 3-4 minuty, aby się lekko ścięło - dojdzie w piekarniku.

    Do warzyw dodajemy mięso, lekko studzimy, dodajemy jajka, mieszamy.

    Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wkładamy paprykę, którą wypełniamy farszem.

    Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 20 - 25 minut.

    Następnie na papryce układamy ser mozzarella, pieczemy przez kolejne 10minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować