Papryczkowe rożki

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Zaskakujące danie na kolacje, imprezę zawsze coś innego, nowego. Papryczki podłużne owinięte ciastem francuskim, faszerowane mięsem z kurczaka.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 6 papryczek Jalapeno
    • 50 dag fileta z kurczaka
    • Sól
    • Przyprawa gyros
    • 3 ogórki konserwowe
    • ½ puszki kukurydzy konserwowej
    • 2 ciasta francuskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Papryczkowe rożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso drobniutko kroimy, doprawiamy przyprawa Gyros oraz solą, dodajemy drobno pokrojone ogórki i kukurydzę. Mieszamy wszystkie składniki razem.
  • papryki 2. 2. Papryczki obieramy z nasion, odcinamy zieloną końcówkę, wyjmujemy nasiona, tak żeby powstał nam otwór.
    3. Otwór papryczek napełniamy farszem z mięsa.
  • ciasto 3. 4. Ciasto francuskie kroimy w podłużne paski i owijamy każdą paprykę.
    5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    6. Pieczemy 20 minut pod przykryciem w 180 °C i 10 minut bez przykrycia.
  • papryczki 4. 7. Gotowe.
    8. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować