Papryczka nadziewana twarożkiem

3.57 (7 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób

Twarożek z dodatkiem marynowanej papryki, czerwonej cebulki i natki pietruszki świetnie się sprawdza jako nadzienie do papryczki.

  • 25 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 3 czerwone papryki szpiczaste

    FARSZ:

    250 g twarożku
    70 g papryki konserwowej
    20 g czerwonej cebuli
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    12 g żelatyny
    80 ml wody
    sól
    pieprz
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

3.57 (7 ocen)

Zobacz również:

Papryka faszerowana

Papryczka nadziewana twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki umyć, odciąć szersze końcówki, wydrązyć gniazda nasienne.

    Paprykę konserwową odsączyć, pokroić w drobną kosteczkę.
    Cebulę obrać, drobno posiekać.
    Żelatynę zalać wodą, odstawić do napęcznienia. Następnie rozgrzać w mikrofalówce.
    Pokrojone warzywa i natkę pietruszki dodać do serka, doprawić solą,pieprzem i sokiem z cytryny, dodaż rozpuszczoną zelatynę i dokładnie wymieszać.
    Przygotowanym twarożkiem faszerować papryki, dokładnie ugniatając, by farsz był równomiernie rozłożony.
    Schłodzić.




    INASPIRACJA: ewysmaki.blogspot.com
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować