Twarożek z dodatkiem marynowanej papryki, czerwonej cebulki i natki pietruszki świetnie się sprawdza jako nadzienie do papryczki.
25 min
Dla 5 osób
Składniki:
3 czerwone papryki szpiczaste
FARSZ:
250 g twarożku
70 g papryki konserwowej
20 g czerwonej cebuli
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
12 g żelatyny
80 ml wody
sól
pieprz
1 łyżka soku z cytryny
Paprykę konserwową odsączyć, pokroić w drobną kosteczkę.
Cebulę obrać, drobno posiekać.
Żelatynę zalać wodą, odstawić do napęcznienia. Następnie rozgrzać w mikrofalówce.
Pokrojone warzywa i natkę pietruszki dodać do serka, doprawić solą,pieprzem i sokiem z cytryny, dodaż rozpuszczoną zelatynę i dokładnie wymieszać.
Przygotowanym twarożkiem faszerować papryki, dokładnie ugniatając, by farsz był równomiernie rozłożony.
Schłodzić.
Komentarze