Panierowany brie

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie podajemy od razu, na ciepło wtedy serek pięknie się rozpływa. Przepis jest łatwy, pyszny i szybki do zrobienia.

Składniki:

  • Składniki na 2 syte porcje lub 4 lekkie:
    - 2 serki brie,
    - 1 jajko,
    - Bułka tarta do panierki,
    - Natka pietruszki,
    - Około 7 ziemniaków,
    - Olej do smażenia,
    - Dowolna surówka
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frytki Ser

Panierowany brie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ser po przecięciu 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Smażymy jak frytki na rozgrzanym oleju. Między czasie serki przecinamy na pół wzdłuż, tak by powstały dwa cienkie trójkąty.
    Ser panierujemy w jajku, bułce, ponownie w jajku i jeszcze raz w bułce. Tak przygotowany smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia.

    Gotowy serek porcjujemy na talerze. Posypujemy grubo posiekaną natką pietruszki. Podajemy z usmażonymi ziemniakami wraz z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka Ser brie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować