Panierowany ser z frytkami

  • wyświetlono: 2842 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Panierowany ser to doskonały pomysł na piątkowy obiad lub dla osób ,które nie jedzą mięsa. Ser jest miękki , soczysty i z dodatkiem sałatki i frytel jest treściwym posiłkiem.

Marta Ryżek-Kalkowska
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

4 grube ok 2cm plastry twardego sera najlepiej do grillowania, typu rolada ustrzycka.
Jajko,
sól,
pieprz,
papryka słodka,
Mąka,
bułka tarta,
olej lub masło do smażenia,
Frytki.

Sposób przygotowania przepisu:

Panierowany ser z frytkami

  • ser1. Jajko rozbijamy do miseczki,doprawiam solą, pieprzem i papryką. Mieszamy. Każdy plaster sera obtaczam w mące, i wkładam do masy jajecznej. Następnie panieruję w bułce tartej. Czynność panierowania powtórzyć dwukrotnie na każdym plastrze sera.
  • ser2. Panierowany ser smażę pod przykryciem na oleju lub maśle z obu stron na rumiany kolor. Ser podaję z frytkami i lekką sałatką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

serżółty serobiad na piąteksmażony ser

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Furgotka

Kurczak panierowany z nutą miodu

Proste a zarazem egzotyczne danie,...

Frytki z posypką

Dodane przez: Szamerka

Frytki z posypką

Coś dla mojego miłośnika frytek...

Panierowany filet z kurczaka, ziemniaki i buraczki.

Dodane przez: weronika63

Panierowany filet z kurczaka, ziemniaki i...

Panierowany filet z kurczaka podany...

kebab

Dodane przez: Anitka0804

Kebab z frytkami na talerzu

Uwielbiamy domowe fast foody i...

kurczak z batatami

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Kurczak z frytkami z batatów

Smaczne danie jednogarnkowe. W...

Gyros  z  frytkami.

Dodane przez: Annna MM

Gyros z frytkami .

Uwielbiam nowe smaki , ten gyros...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE