Panierowany ser to doskonały pomysł na piątkowy obiad lub dla osób ,które nie jedzą mięsa. Ser jest miękki , soczysty i z dodatkiem sałatki i frytel jest treściwym posiłkiem.
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 grube ok 2cm plastry twardego sera najlepiej do grillowania, typu rolada ustrzycka.
Jajko,
sól,
pieprz,
papryka słodka,
Mąka,
bułka tarta,
olej lub masło do smażenia,
Frytki.
Panierowany ser z frytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajko rozbijamy do miseczki,doprawiam solą, pieprzem i papryką. Mieszamy. Każdy plaster sera obtaczam w mące, i wkładam do masy jajecznej. Następnie panieruję w bułce tartej. Czynność panierowania powtórzyć dwukrotnie na każdym plastrze sera.
2.Panierowany ser smażę pod przykryciem na oleju lub maśle z obu stron na rumiany kolor. Ser podaję z frytkami i lekką sałatką.
Komentarze