Panierowany ser z frytkami

4.49 (152 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Panierowany ser to doskonały pomysł na piątkowy obiad lub dla osób ,które nie jedzą mięsa. Ser jest miękki , soczysty i z dodatkiem sałatki i frytel jest treściwym posiłkiem.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 grube ok 2cm plastry twardego sera najlepiej do grillowania, typu rolada ustrzycka.
    Jajko,
    sól,
    pieprz,
    papryka słodka,
    Mąka,
    bułka tarta,
    olej lub masło do smażenia,
    Frytki.
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Panierowany ser z frytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ser 1. Jajko rozbijamy do miseczki,doprawiam solą, pieprzem i papryką. Mieszamy. Każdy plaster sera obtaczam w mące, i wkładam do masy jajecznej. Następnie panieruję w bułce tartej. Czynność panierowania powtórzyć dwukrotnie na każdym plastrze sera.
  • ser 2. Panierowany ser smażę pod przykryciem na oleju lub maśle z obu stron na rumiany kolor. Ser podaję z frytkami i lekką sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować