Pancakes kukurydziane

4.48 (148 ocen)

  • 20 min

Łatwe, szybkie, smaczne i zdrowe - idealne naleśniki (pancakes) kukurydziane! Świetna alternatywa dla tradycyjnych naleśników

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 6 naleśników :

    - 3 jajka
    - pół szklanki mleka
    - pół szklanki wody gazowanej
    - dwie szklanki mąki kukurydzianej
    - pół łyżeczki proszku do pieczenia
    - tłuszcz do smażenia, np. oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.48 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Pancakes kukurydziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę, mleko, mąkę, proszek do piecznia i jajka zmiksować dokładnie na gęstą masę.
  • 2. Nakładać porcjami (u mnie 1 pancake = jedna chochelka o średnicy ok 5 cm) i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  • 3. Polecam naleśniki kukurydziane z syropem klonowym lub ulubionym dżemem, np. dyniowo-jabłkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować