Ozorki po boliwijsku

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne mięso w cebulowo - pomidorowym sosie z lekkim posmakiem kuminu.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ozorki wieprzowe: 90 dekagramów
    - woda do podlania: 1 sztuka
    - olej: 0.5 szklanki
    - cebula pokrojona w kostkę: 2 szklanki
    - pomidory bez pestek posiekane: 1 szklanka
    - czerwona papryka pokrojona w kostkę: 0.5 szklanki
    - natka pietruszki posiekana: 0.5 szklanki
    - mielony kumin: 0.5 łyżeczki
    - oregano: 1 łyżeczka
    - czarny pieprz: 0.5 łyżeczki
    - zielony groszek: 1 szklanka
    - bulion lub woda: 4 szklanki
    - sól: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ozorki po boliwijsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ozór ugotować, obrać ze skóry i pokroić w plasterki. Na oleju podsmażyć cebulę, dodać pomidory, paprykę, natkę, kumin, oregano, pieprz, groszek oraz sól. Gotować przez godzinę. Mikstura musi być gęsta. Włożyć do niej kawałki ozora i gotować kilka minut, aby mięso przeszło smakiem sosu. Podawać z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować