Ozorki w sosie chrzanowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

ozorki wieprzowe

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 ozorki ok 700 g
    marchewka

    cebula

    liść laurowy

    ziele angielskie

    kawałek selera

    nać selera

    3 łyżki chrzanu

    300 ml śmietany 18%


    1 łyżka mąki
    sól

    pieprz

    majeranek

    łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Ozorki w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ozorki myjemy i gotujemy z dodatkiem włoszczyzny do miękkości dodajemy listek laurowy, ziele angielskie trochę soli. Z wywaru wyjmujemy marchewkę i kroimy w słupki. Resztę wywaru odcedzamy.

    Ugotowane ozorki wyjmujemy i studzimy. Obieramy ze skórki i kroimy w plastry.

    W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy ozorki . Smażymy je kilka minut, dodajemy marchewkę z wywaru i podlewamy wywarem ok 200 ml. Śmietanę mieszamy z mąką i chrzanem, dodajemy do ozorków i mieszamy. doprawiamy do smaku i przykrywamy jeszcze na kilka minut pokrywką.

    Podajemy z kaszą i ogóreczkami kiszonymi
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ozorki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować