Ozdoba stołu na prywatkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Wszystkie owoce dokładnie myjemy i pozostawiamy do wyschnięcia,
następnie przecinamy całego ananasa wzdłuż na 4 równe połówki (ćwiartki)
2.2. Wycinamy z ananasa środek owocu z każdej ćwiartki, po czym kroimy go w równe paski i przesuwamy w ćwiartce raz w prawo raz w lewo, w puste miejsca wkładamy obrane ćwiartki mandarynki by powstała pewna kompozycja
3.3. Z jabłka wycinamy" łezki" zaczynamy od najmniejszej, później po jej zewnętrznej stronie wycinamy coraz większe, następnie przesuwamy wszystkie na raz kciukiem, również wychodzi pewna kompozycja.
4.4. Z cytryny wycinamy środek, formujemy z niej "koszyczek" do którego możemy później włożyć pokrojone w drobną kosteczkę "resztki owoców"
5.5. Resztę owoców układamy według własnego gustu na dużej tacy możemy pokroić je w talarki, ćwiartki, bądź powycinać z nich fantazyjne formy.
Na koniec ozdabiamy naszą tacę z owocami parasolkami koktajlowymi, kolorowymi wykałaczkami itp.
Komentarze