Ta sałatka bardzo szybko znika ze stołu.

4.5 (193 ocen)

  • 2 godz. 30 min

SAŁATKA Z PIEROŻKAMI I CHRUPKIM OGÓRKIEM

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie (250 g) pierożków tortellini z farszem pieczarkowym
    2 świeże duże ogórki
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    25 dag sera żółtego w plastrach
    25 dag szynki konserwowej w plastrach
    1 pęczek szczypiorku
    sol,pieprz
    4 lyzki majonezu(można więcej w zależności od upodobań)
    2 lyzki jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Ta sałatka bardzo szybko znika ze stołu. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierożki ugotować w lekko osolonym wrzątku w/g przepisu na opakowaniu.Odcedzić.
  • 2. Ogórki umyc,obrać,wydrążyć miąższ i pokroić w kostke. Kukurydze odcedzić z zalewy.Ser pokroić w paski,szynkę również.Szczypiorek opłukać i posiekać.
  • 3. Wszystkie składniki połączyć ze sobą w misce ,doprawić do smaku solą i pieprzem,a następnie wymieszać z majonezem i jogurtem.Raz jeszcze wymieszać,odstawić do lodówki na 2 godziny by sałatka się przegryzła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować