Owsiane crumble z winogronem i jabłkami

5 (147 ocen)

Zdobywca nagrody

Podajemy na ciepło, letnio lub zimno. To pyszny, szybki i tani deser. Możemy podać go z gałką ulubionych lodów:).

Składniki:

  • Naczynie żaroodporne 15cm x 15cm
    Składniki:
    • 3 jabłka,
    • 3 średniej wielkości kiście winogrona ciemnego,
    • 100 g mąki,
    • 50 gram płatków owsianych,
    • 60 gram cukru,
    • 80 gram masła,
    • Masło do wysmarowania formy,
    • Cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery Crumble Wina Kruszonka

Owsiane crumble z winogronem i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pokrojone jabłka 1. Formę smakujemy.
    Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  • nałożenie winogrona 2. Na jabłkach układamy obrane „koraliki” winogrona.
  • przed pieczeniem 3. Całość przykrywany owsiana kruszonką.
    Dociskamy i pieczemy około 25 minut w 180°C.
  • składniki kruszonki 4. Kruszonka:
    Mąkę przekładamy do miski. Dokładamy cukier, płatki oraz masło. W palcach wykonujemy kruszonkę rozcierając w nich wymieszane składniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować