Ostre parówki w cieście francuskim

wyświetlono: 2828 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 1

Smakowity kąsek na małe party

opublikowany: 31.07.2013
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • Na 10 sztuk:

    opakowanie ciasta francuskiego
    10 sztuk parówek
    ketchup
    żółty ser
    pieprz cayenne
Ocena:

(średnia 5 z 165 głosów)

Ostre parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie kroimy na 10 cienkich plastrów. Każdy plaster smarujemy ketchupem i posypujemy startym serem oraz delikatnie pieprzem cayenne.
    Parówki obieramy ze skórek. Na każdym plastrze ciasta kładziemy parówkę, spiralnie ją obwijamy. Zawijamy mocno i dociskamy, tak, aby ciasto się nie rozwinęło. Tak przygotowane parówki kładziemy na blachę i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200°C na termoobiegu około 15 minut.

Porady

Najlepiej smakują na ciepło.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: adzia adzia

Parówki w cieście francuskim

Doskonałe na ciepłą kolację.

kategoria: Ciasta Przystawki opublikowany: 18.07.2014 | wyświetlono: 3554 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: czekoladka czekoladka

Parówki w cieście francuskim

Pyszna przekąska, doskonała na spotkanie ze znajomymi lub piknik.

kategoria: Ciasta Przystawki Przekąski opublikowany: 15.07.2013 | wyświetlono: 5931 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 0
Dodane przez: AnaHana IMG_20170417_133454_899

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim to bardzo fajny pomysł na śniadanie lub kolację. Bardzo sycące i pyszne.

kategoria: Ciasta Przekąski opublikowany: 10.04.2017 | wyświetlono: 2016 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE