Torcik 18- stkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubijamy z odrobiną soli. Powoli wsypujemy cukier, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy na puszystą masę. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Wlewamy do natłuszczonej tortownicy, pieczemy ok. 35 min. w temp. 180oC. Studzimy i przekrawamy na dwa placki.
2.Kremy:
Krem nr 1:Śmietanę ubijamy na sztywno z 2 śmietan- fix’ami, wykładamy na placek.
3.Krem nr 2: mleko podgrzewamy, wsypujemy cappuccino. Mieszamy aż się rozpuści. Schładzamy. Wsypujemy kremy do tortów i ubijamy na sztywno ze śmietan- fix’em. Połowę kremu rozsmarowujemy na kemie ze śmietany, a resztą smarujemy wierzch i boki tortu.
Dekoracja dowolna.
Komentarze