Walentynkowe serce

4.5 (147 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Specjalne serce na specjalną okazję:)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    1 szkl. cukru
    1 szkl. + 1łyżka mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    Krem:
    0,5 l śmietany 30%
    1op. masy śmietanowej o smaku malinowym
    Dżem wiśniowy lub truskawkowy
    2 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Walentynkowe serce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka ubijamy z odrobiną soli. Powoli wsypujemy cukier, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy na puszystą masę. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Wlewamy do natłuszczonej tortownicy, pieczemy ok. 35 min. w temp. 180oC. Studzimy i przekrawamy na dwa placki oraz wycinamy serce.
  • Masa śmietanowa 2. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i masą śmietanową, część wykładamy na placek pokryty warstwą dżemu, resztą kremu smarujemy wierzch i boki tortu. Dekoracja dowolna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować