Orzechy w miodzie

4.5 (191 ocen)

  • 10 min

Pięknie prezentujące się przetwory mogą stanowić piękny upominek

  • 10 min

Składniki:

  • 10 dkg wyłuskanych mieszanych orzechów włoskich i laskowych, 2/3 słoika płynnego miodu, 2 szczypty suszonego tymianku
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery

Orzechy w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe orzechy włóż do słoika i posyp tymiankiem. Zalej płynnym miodem tak, by były całkowicie przykryte. Słoik zakręć i odstaw na 2 tygodnie.

Porady

Smakuje zwłaszcza z twarożkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować